STA-BIL® üzemanyag stabilizáló & konzerváló adalék 236ml

4.240Ft

A STA-BIL® adalék meggátolja az állás során fellépő üzemanyag korróziós problémákat. Már két hónap (szünet) után elindul a folyamat, kicsapódik a nedvesség, lerakódás képződik, megváltozik az üzemanyag összetétele. Romlik az égési teljesítmény, gyengül a hatásfok, dugul a karburátor, az üzemanyag ellátó rendszer eltömődik.

Cikkszám: S232 Kategóriák: ,

Leírás

Akár egy klasszikus autó, vagy muzeális motorkerékpár, sporthajó, jet-ski, fűnyíró, láncfűrész vagy bármi más ami ritkán használ üzemanyagot a tartályában lévő benzin már egy hónap után romlani kezd és elég hamar megposhad. Általános szabály, minél nagyobb (RON) oktánszámú az üzemanyag, annál rövidebb az eltarthatósága. A megváltozott összetételű üzemanyag nehéz indítást, rossz teljesítményt eredményez.

Üzemanyag kezelése a STA-BIL® adalékkal garantálja a 12 hónapig tartó frissességet, meggátolja az üzemanyag kocsonyásodást és a gyantás lerakódás kialakulását. A korrózió gátló adaléka védelmet biztosít az Etanol (E85) káros hatásai ellen és tisztítja az üzemanyag rendszert, befecskendezőket és karburátort egyaránt.

Jellemzők:

  •  tárolás alatt frissen tartja az üzemanyagot legalább 12 hónapig,
  •  kiküszöböli az üzemanyag leeresztését a tárolási időszakra,
  •  tárolás utáni könnyű, gyors indíítást biztosít,
  •  megakadályozza a beposhadást, lerakódások kialakulását,
  •  használható benzinhez beleértve az Etanol keverékeket,
  •  minden benzines motorhoz, még 2T keverékhez is.

Adagolási javaslat

Szezonális tárolás, ha az üzemanyag valószínüleg több, mint 1 – 2 hónap, de kevesebb, mint 12 hónap áll:

› 30ml adalék minden 9,5 Liter üzemanyaghoz ›

Hosszabb tárolási időszak, pl 12 vagy 24 hónap:

› 60ml adalék minden 9,5 Liter üzemanyaghoz ›

 

A legjobb védelem érdekében járművét vagy eszközét tárolja mindig teletöltött ne pedig közel üres üzemanyagtartállyal. Minél több levegőt szorítunk ki a tartályból, annál kisebb esély van a nedvesség kicsapódásra. Tartós védelem céljából és a beindítási nehézségek elkerülése véget a STA-BIL® adalék hozzáadása után legalább 5 percig járassa a motort mielőtt leállítja, hogy ne csak a tartályban az üzemanyag rendszerbe is jusson az adalékból.