POR15 tömítő & ragasztó tapasz

„Olyan keményre szilárdul, hogy megerősíti az elgyengült fémeket.” – irja a termék angol nyelvű bemutatója. Pont erre volt szükségünk!

Kézhez kapva a következő díszrácsot, fejvakarászásba kezdtünk. Mit is lehet ezzel csinálni? Először is felülettisztítás, csak is Finomszemcse – Technológia alacsony 2 bár nyomásértéken. Szépen tisztult, de a korrózió a felület 80 – 85% -ába mart bele, sőt át is lyukasztotta.

I_11I_13

A bal oldali kör az „U” keretprofilon keletkezett lyukról, a jobb oldali a rács hiányáról tanúskodik.

A következő érdekes sorokat olvastuk még a termékbemutatón:

„A POR15 tapasz szikla szilárdságúra szárad, de rugalmas marad és száradása után teljesen ellenáll üzemanyagoknak, vegyszereknek. Olyan keményre szilárdul, hogy megerősíti az elgyengült fémeket. Nem szív magába nedvességet, nem dagad, mint a hagyományos töltőanyagok.

POR15 tömítő & ragasztó vékony, puding-szerű anyag, mely teljesen rozsdagátló és hatékony hézagkitöltő.

Kémiailag köt/ragad hozzá a rozsdás fémhez, hogy szikla szilárd nem porózus bevonatot képezzen, mely nem reped, fakul és leválik.”

I_14

I_15

I_17

Egy műanyag kártyát használtunk az anyag felhordására. Alaposan kentünk mindenhová úgy kívül, mint belül is. A hiányos rács résznél is sikerült egy picit odakenni.

48 óra száradás után finomabb csiszóló papírral simítottunk a felületen, majd átkentük POR15 Rozsdakezelő festékkel. A teljes 96 óra száradás után jöhetett a füller, csiszolás, fényezés…

I_18

I_19

Vélemény, hozzászólás?