Szemcseszórás – Felület előkezelés – Festés.
Ezekkel a lépésekkel újítottunk fel egy az 1980-as években gyártott vízhűtőt. Az első dolog persze a belső állapot szemrevételezése volt.

Egy a hűtőblokkok javítására szakosodott műhelyt kértünk fel és a belső átmosásával rendben találtak mindent. A műhely jó munkáját bizonyította, hogy csak a nyomáspróba után engedték útjára.

Ezután kezdtük meg a külső rendbetételét. Az eredeti festékréteg eltávolítását szódaszórással – a Finomszemcse-Technológia részét képző -, eljárással végeztük.

A folyamatban használt ARMEX® szódabikarbóna erre a célra, tehát felülettisztításra kifejlesztett anyag, áramlást segítő és hatékony tisztulást serkentő összetevőkkel. További kiváló előny, hogy semmiyen felületsérülést nem okoz! Bronz és acél lemezek/idomok gyakorlatilag visszakapták eredeti felületeiket, mint mikor a lemezprés alól kerültek ki.

A 20 év használat alatt elhajlott hűtőbordákat a bordafésűvel javítottuk.

Ezek után következett a festés előkészítése. Nem szabad elnagyolni ezt a lépést. Sokan nem fordítanak kellő időt erre, pedig a tartós végeredményhez ez is hozzátartózik.
Köztudott, hogy a savasan kezelt felülethez tapad jól mindenfajta festék, így itt a Pre&Ready újabb nevén „POR15 Metal Prep” használtuk. Megszáradása után a felületen maradt fehéres-port melegvizes öblítéssel távolítottuk el.

Teljes kiszáradás a bordaközöknél is! Erre kell figyelni. Eastwood selyemfényű radiátor festéket (10040 cikkszámú) vékony 2 rétegben, száradási idő 30 perc a rétegek között. Ez a kiváló amerikai termék hőálló, tartós védelmet biztosít a korrózióval szemben és nagy előnye, hogy hőáteresztő is egyben. Kimondottan hűtő – fűtő radiátorok felületvédelmére kifejlesztett anyag. Vásárolható még a ’70 évek előtt használt fényes fekete árnyalatban.

Vélemény, hozzászólás?